Challenge: Robots in de Stad

Je zult ze steeds vaker tegenkomen: robots die je helpen. In huis, op je werk maar ook buiten in de stad. De ontwikkelingen gaan snel en lijken grenzenloos. – Hoe kunnen deze robots een bijdrage leveren aan een gastvrije stad?

De Bèta Balie start in september met de ontwerp-Challenge Community en Robots. Ontwerp in een team een robot die de stad gastvrij maakt. We hebben 3 uitdagingen gekozen: een schoonmaakrobot, een ontvangstrobot en een verrassingsrobot. De eerste twee robots worden ontwikkeld door twee ontwerpteams van de minor Robotica van TU Delft.
Voor die derde challenge, de verrassingsrobot, nodigt de Bèta Balie de creatieven, techneuten, kunstenaars en ontwerpers uit de stad uit om mee te doen, te maken en ontwerpen.

De kick-off hiervoor is op 5 oktober met een goede keynote, een kennismakingsworkshop en informatie over de opgave. Alle teams krijgen een half jaar de tijd de robots te ontwikkelen. De resultaten worden in januari 2017 gepresenteerd. Gedurende het komende half jaar zijn er verschillende workshops, voordrachten en ontmoetingen om de teams te helpen en de stad kennis te laten maken met dit grenzeloze fenomeen.

De Challenge Robots in de stad wordt mede mogelijk gemaakt door de Bèta Balie, Maakbaar, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Delft, Fonds1818.

Het projectteam

Jan Brouwer – Bèta Balie – penvoerder
Linda Ammerlaan – TOP Delft – projectleider
Michiel Brouwer – Delft Design – programmeur kick-off
Frank Karrenbeld – projectbegeleider
Verrassingsrobot

Meer informatie of contact
Linda Ammerlaan 06 11378872
mail@lindaproduceert.nl

Programma

Beta Balie Debat: Een robotutor met emotie, door Koen Hindriks
14 september 20:00 uur @ Prinsenkwartier

Kick-off Challenge verrassingsrobot
5 oktober 20.00 uur @ Prinsenkwartier

Reacties