Maak 1 februari kennis met 3 robots in de stad bij TOP in het Prinsenkwartier

Op dinsdagavond 1 februari om 20 uur sluit het project Robots in de stad feestelijk af met de presentaties van 3 robots in het Prinsenkwartier. Vlak voor de kerst heeft het publiek kennis gemaakt met de drie robots tijdens Lichtjesavond en Delft Winterpodium. Van deze testfase hebben de teams nieuwe ideeën gekregen en aanvullende ontwikkelingen. De eindresultaten zijn niet alleen op 1 februari te zien. Op 24 januari sluiten de twee teams de minor af in het Science center en tonen zij de robots op de slotbijeenkomst: (on)begrensde technologie van MINT van en in het Provinciehuis Zuid Holland.

Mika,de selfierobot is ontstaan uit de opdracht om een ontvangstrobot voor een stedelijk evenement te maken. Na het eerste gesprek met Madeleine Kuipers van TheaterNetwerkDelft bedacht het team een Selfierobot. Niet zomaar eén. Je kan een selfie maken en ook de kleur van Mika kiezen. Tijdens het Delft winterpodium trok Mika veel bekijks. Het team heeft veel geleerd van deze eerste ontmoeting en hebben Mika verder ontwikkeld. Wil je de ontwikkeling van Mika volgen? Kijk dan op instagram Mika

De Kroboot is ontstaan uit de opdracht om een schoonmaakrobot
te maken. In samenspraak met het Hoogheemraadschap Delfland is het team aan de slag gegaan met kroos. Het aantal meldingen van kroos laat zien dat inwoners kroos ervaren als overlast. Delfland zoekt naar nieuwe manieren hoe wij kroos het beste aan kunnen pakken. De gemeente Delft onderschrijft dit. De Kroboot is een varende robot die kroos vroegtijdig kan opsporen en wegscheppen. De Kroboot is te volgen via Facebookpagina.

De installatie Agatha is een installatie van nieuwe Delftse diersoorten, de zoem-r en de snowbot. Zij is ontworpen door een team van creatieven en techneuten uit de stad. In deze fase heeft Agatha interactie met het publiek en haar onderdanen. In een volgende fase zijn de plannen om ook een virtuele wereld te scheppen. Agatha is te volgen via instagram verrasagatha

De Bèta Balie is in september gestart met de ontwerp-Challenge Community en Robots. Robots kom je steeds vaker tegen. Als hulp in de huishouding, op je werk maar ook buiten in de stad.
De ontwikkelingen gaan snel en lijken grenzenloos. Hoe kunnen deze robots een bijdrage leveren aan een gastvrije stad? Vanuit deze vraag zijn de 3 teams aan de slag gegaan met een opdracht voor een robot die de stad gastvrij maakt. Een schoonmaakrobot, een ontvangstrobot en een verrassingsrobot.

Op 1 februari is de eindpresentatie van de robots bij TOP Delft in het Prinsenkwartier/St. Agathaplein 4, 2611 HR Delft.

De Challenge Robots in de stad is een initiatief van TOP Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door de Bèta Balie, TU Delft, Minor Robotica, Delft Design, Maakbaar, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Delft, Fonds1818, Hoogheemraadschap Delfland, Stichting Centrum Management Delft.

Meer informatie Linda Ammerlaan 06 11378872

En een teaser van de film

Reacties