Maak vrijdag 16 december a.s. kennis met 2 robots in de stad

Op vrijdagmiddag 16 december a.s.  zijn de Kroboot en Mika, de selfierobot voor het eerst te zien in de Delftse binnenstad tijdens het Delfts winterpodium. Het wordt een spannend moment want officieel zijn de twee robots nog in de testfase en verwachten zij pas eind januari op volle toeren te functioneren. Speciaal voor dit nieuwe stadsevenement hebben 2 ontwerpteams van de minor Robotica van TU Delft een strakke planning gehanteerd om de stad kennis te laten maken met het fenomeen robots.

Mika,de selfierobot is ontstaan uit de opdracht om een ontvangstrobot voor een stedelijk evenement te maken. Na het eerste gesprek met Madeleine Kuipers van TheaterNetwerkDelft bedacht het team een Selfierobot. Niet zomaar eén. Als het allemaal lukt, kan je niet alleen een selfie maken maar ook de kleur van Mika kiezen. Wil je de ontwikkeling van Mika volgen?  Kijk dan op instagram http://instagram.com/mikaselfierobot

De Kroboot is ontstaan uit de opdracht om een schoonmaakrobot te maken. In samenspraak met het Hoogheemraadschap Delfland is het team aan de slag gegaan met kroos. Het aantal meldingen van kroos laat zien dat inwoners kroos ervaren als overlast. Delfland zoekt naar nieuwe manieren hoe wij kroos het beste aan kunnen pakken. De gemeente Delft onderschrijft dit. De Kroboot is een varende robot die kroos vroegtijdig kan opsporen en wegscheppen. De Kroboot is te volgen via Facebookpagina.

De Bèta Balie is in september gestart met de ontwerp-Challenge Community en Robots. Robots kom je steeds vaker tegen. Als hulp in de huishouding, op je werk maar ook buiten in de stad.
De ontwikkelingen gaan snel en lijken grenzenloos. Hoe kunnen deze robots een bijdrage leveren aan een gastvrije stad? Vanuit deze vraag zijn de 3 teams aan de slag gegaan met een opdracht voor een robot die de stad gastvrij maakt. Een schoonmaakrobot, een ontvangstrobot en een verrassingsrobot.

De verrassingsrobot wordt ontworpen door een team van creatieven en techneuten uit de stad. Het is een installatie van nieuwe Delftse diersoorten, de zoem-r en de snowbot. Op lichtjesavond 13 december is de eerste fase te bewonderen op het Agathaplein.

Op 1 februari is de eindpresentatie van de robots bij TOP Delft in het Prinsenkwartier.

De Challenge Robots in de stad is een initiatief van TOP Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door de Bèta Balie, TU Delft, Minor Robotica, Delft Design, Maakbaar, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Delft, Fonds1818, Hoogheemraadschap Delfland, Stichting Centrum Management Delft.

Meer informatie Linda Ammerlaan 06 11378872

Reacties