Professoren in de theater-arena

Jasper van Kuijk ontvangt Herman Russchenberg, Andy van den Dobbelsteen en Renee Wever

Dinsdagavond 27 oktober ontvangt cabaretier en onderzoeker/ontwerper aan de TU Delft Jasper van Kuijk drie professoren in een spraakmakende avond over klimaatverandering en duurzaamheid. In ‘Professoren in de theaterarena’ daagt Jasper zijn gasten Herman Russchenberg, Andy van den Dobbelsteen en Renee Wever uit om stelling te nemen en werpt de vraag op of het klimaat eigenlijk wel verandert en als dat echt zo is, dat wel aan ons ligt. Wat kunnen we doen als onze steden opwarmen en overstromen? Kunnen we onze kantoren, huizen en koffiebekers duurzaam maken? Of hebben we een tunnelvisie en vraagt deze problematiek om een totaal andere aanpak. Vanavond onderzoekt, wikt en weegt Jasper van Kuijk samen met u en de professoren en gaat u met vragen en antwoorden naar huis.
Een avond waarin niets vaststaat en van alles kan gebeuren!
Profesoren in de Theaterarena is een programma waarin u in korte tijd op een toegankelijke manier wordt bijgepraat over actuele maatschappelijke onderwerpen. Waarin verschillende professoren in korte colleges de essentie van het thema voor u uit de doeken doen. Een avond waarin professoren met elkaar en met u in debat gaan. Dichterbij de wetenschap kom je niet.
De gasten van de avond zijn:
Herman Russchenberg (directeur van het TU Delft Climate Instituut)
Andy van den Dobbelsteen (Professor Climate Design & Sustainability)
Renee Wever (Professor Industrial Design Engineering aan Linköping University Zweden)

Jasper van Kuijk
Jasper van Kuijk won het grootste en oudste cabaretfestival van Nederland ‘Cameretten’ en kreeg het Stijgend Applaus Stipendium voor talentontwikkeling bij jonge cabaretiers. Hij toert inmiddels door Nederland met zijn derde avondvullende programma ‘Onder de Streep’. Daarnaast schrijft hij columns in De Volkskrant en De Ingenieur. Hij combineert zijn loopbaan als cabaretier en columnist met die van universitair docent gebruiksgerichte innovatie aan de TU Delft, waar hij ooit zelf Industrieel Ontwerpen studeerde en ook promoveerde.

Reacties